Deze lekkere varkensvlees recepten moet je eens proeven

0
382
varkensvlees recepten

Varkensvlees is een veelzijdig vlees dat goed past in veel verschillende gerechten. Omdat het vlees mals en smaakvol is, is het perfect voor slowcooker recepten en snelle doordeweekse diners. Varkensvlees is geweldig vlees om mee te koken, of je nu een ervaren kok bent of net begint. Het heeft een milde smaak en neemt andere smaken goed op, dus het werkt goed in veel recepten. Het beste van alles? Je hoeft geen uren in de keuken te staan ​​om deze gerechten te maken. Varkensvlees is namelijk zeer veelzijdig en kan op allerlei manieren worden bereid, of je het nu geroosterd, gekookt of gefrituurd wilt. Je kunt indien nodig zelfs kruiden zoals zout en peper toevoegen voor extra smaak. Je kunt varkensvlees kopen op een boerenmarkt of in de supermarkt. Kijk in de ah folder volgende week voor aanbiedingen en kortingen op alle ingrediënten die je nodig hebt voor jouw favoriete varkensvlees recept.

Zoete en pittige gebakken ham

Verwarm de oven voor op 160 ° C. Leg de ham in een braadslee en dek af met aluminiumfolie om bruin worden te voorkomen. Bak tot een interne temperatuur van 60 ° C te zien is op een vleesthermometer. Bak tot de huid knapperig is, wat 10 tot 15 minuten langer kan duren. Meng ondertussen mosterdpoeder en water in een kleine kom en roer goed met een garde tot een gladde massa. Voeg suiker en appelsapconcentraat toe en klop tot het gemengd is. Zet het glazuur opzij om te serveren. Bewaar wat over blijft voor een ander gebruik of gooi het desgewenst weg. Bestrijk de ham de laatste 30 minuten met het pittige glazuur. Bestrijk tot slot met mosterdglazuur gedurende de laatste 5 minuten van de baktijd voor het serveren. Je kunt deze ingrediënten gemakkelijk in een supermarkt kopen en je hoeft je geen zorgen te maken over de prijs die je ervoor betaalt. Je kunt gewoon zoeken naar plus aanbiedingen om deals en kortingen te krijgen voor alle ingrediënten die je nodig hebt.

Gegrilde kleverige varkenskoteletten

Verwarm de grill voor op middelhoge temperatuur. Klop de honing en sojasaus in een kleine kom door elkaar. Bestrijk beide kanten van de karbonades met dit mengsel. Bewaar wat van het mengsel van honing en sojasaus om later te bedruipen. Grill aan elke kant gedurende ongeveer 4 minuten of tot ze bruin en gaar zijn. Haal van het vuur en laat 5 minuten rusten voordat je ze serveert met de resterende saus. Dit gerecht wordt het best geserveerd bij familie diners en lunches. Je gezin zal gegarandeerd genieten van dit gerecht.